Chec cu smantana

Se freaca ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie. Se adauga "in ploaie" faina, praful de copt si apoi, treptat, smantana. Se omogenizeaza compozitia

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani smantana
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana stafide(optional)
  • 100g rahat(optional)
  • coaja raza de la 1 lamaie
  • 100ml rom

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie.

Se adauga "in ploaie" faina, praful de copt si apoi, treptat, smantana. Se omogenizeaza compozitia foarte bine, se adauga, optional, stastafidele tinute in rom timp de 1 ora si rahatul taiat in cubulete si trecut prin faina.

Se ung doua forme de chec mai mici sau una mai mare, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in tavi.

Se coace la foc potrivit.
Pofta buna tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori