Se freaca foarte bine untul cu zaharul si cu vanilia. Se adauga treptat galbenusurile si se freaca pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile
Se freaca foarte bine untul cu zaharul si cu vanilia. Se adauga treptat galbenusurile si se freaca pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma tare, iar jumatate din cantitate se amesteca cu galbenusurile.
Se inglobeaza in acest amestec, putin cate putin, jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca usor si se inglobeaza restul de albusuri si de faina. Se pun stafidele in compozitie. Se tapeteaza forma de chec si se pune aluatul. Se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 1 ora.
Se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Gogosi
Galuste cu prune
Prajitura cu branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii