Chec de ciocolata

Intr-un vas da 2 kg. se pune zaharul, cacaoa, laptele si margarina la foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul si margarina. Dupa ce clocoteste,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. cacao
  • 400 gr. zahar
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet de margarina
  • 1 1\2 pahar de faina
  • 3 oua

Mod de preparare

Intr-un vas da 2 kg. se pune zaharul, cacaoa, laptele si margarina la foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul si margarina. Dupa ce clocoteste, se lasa 3-4 min. Din compozitie se opresc 14 linguri intr-un ibric, pentru glazura. Restul de compozitie se lasa sa se racoreasca putin si apoi se pune cate un galbenus de ou, faina cate putin, pana se termina, si la sfarsit se pun albusurile batute spuma si praful de copt nestins. Atentie: cand se toarna albusurile, se amesteca bine cu o lingura, de sus in jos. Se pune compozitia in doua tavi tapetate si se coace la foc potrivit cam 25-30 min. Cand checul este copt, se scoate din cuptor si se toarna glazura incalzita. Se poate pune nuca pisata sau nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc