Chec de lamaie

Se incalzeste bine cuptorul Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec de lamaie

Ingrediente

  • 250 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Glazura:
  • 50 g margarina
  • 50 g zahar pudra
  • 50 ml zeama de lamaie
  • eu am folosit glazura alba la rece cumparata

Mod de preparare

Se incalzeste bine cuptorul

Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat

Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine.

Se adauga laptele, mixam bine.

Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.

Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediu

Pentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.

Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.


Pofta buna!

Reteta Chec de lamaie a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro

Alte retete cu lamaie gasiti aici:

Tarta cu lamaie,

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca,

Chec cu lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori