Chec de lamiie

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat chec: 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamiie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Glazura: 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 50 ml zeama lamiie
  • 1 lamiie
  • 50 g zahar tos
  • 30 g fistic

Mod de preparare

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se amesteca cu zaharul pudra si cu amidonul si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele. Se unge forma de chec cu ulei sau unt si putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox.50 min.

Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Checul se scoate din cuptor si se inteapa cu o frigaruie de lemn. In gaurele se toarna glazura de lamiie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde cu grija de pe margini si se rastoarna. Se presara deasupra fistic prajit tocat marunt, zahar tos si feliute de lamiie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci