Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se stinge cu 400 ml apa si se fj
Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se stinge cu 400 ml apa si se fjerbe pana se dizolva zaharul complet. Se lasa pana se raceste, apoi se toarna peste zahar uleiul, se adauga bicarbonatul, 50 g cacao si faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat mai moale. Se tapeteaza o tava, se intinde aluatul cu lingura si se baga tava in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se fierb intr-un vas 150 g zahar cu 100 g cacao desfacuta in 100 ml apa, iar la sfarsit se adauga margarina si se amesteca. Se toarna compozitia peste checul cald inca si se presara nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca si sa se inchege glazura si se taie felii.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere
Chec cu visine
Prajitura de post cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii