Chec de post cu glazura

Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se stinge cu 400 ml apa si se fj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g zahar tos
  • 300 ml ulei
  • 150 g cacao
  • 400 g faina
  • 100 g margarina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri rom
  • 2 lingurite nuca de cocos rasa
  • 400 ml apa

Mod de preparare

Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se stinge cu 400 ml apa si se fjerbe pana se dizolva zaharul complet. Se lasa pana se raceste, apoi se toarna peste zahar uleiul, se adauga bicarbonatul, 50 g cacao si faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat mai moale. Se tapeteaza o tava, se intinde aluatul cu lingura si se baga tava in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se fierb intr-un vas 150 g zahar cu 100 g cacao desfacuta in 100 ml apa, iar la sfarsit se adauga margarina si se amesteca. Se toarna compozitia peste checul cald inca si se presara nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca si sa se inchege glazura si se taie felii.

Se serveste cald sau rece.

Alte retete recomandate:

Chec cu mere

Chec cu visine

Prajitura de post cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc