Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se stinge cu 400 ml apa si se fj
Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se stinge cu 400 ml apa si se fjerbe pana se dizolva zaharul complet. Se lasa pana se raceste, apoi se toarna peste zahar uleiul, se adauga bicarbonatul, 50 g cacao si faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat mai moale. Se tapeteaza o tava, se intinde aluatul cu lingura si se baga tava in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se fierb intr-un vas 150 g zahar cu 100 g cacao desfacuta in 100 ml apa, iar la sfarsit se adauga margarina si se amesteca. Se toarna compozitia peste checul cald inca si se presara nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca si sa se inchege glazura si se taie felii.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere
Chec cu visine
Prajitura de post cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii