Chec economic

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul si untul topit. Se toarna laptele cald peste compozitie si se amesteca incet. Se adauga apoi praful

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml lapte dulce
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 jumatate praf de copt
  • sare
  • 1 jumatate lamaie
  • 100 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar
  • 100 gr rahat

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul si untul topit. Se toarna laptele cald peste compozitie si se amesteca incet. Se adauga apoi praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, un praf de sare si coaja de lamaie. Se cerne faina si se adauga in ploaie, dupa care se amesteca bine. Se toarna compozitia de cate 2-3 cm in doua tavi unse si tapetate cu faina. In mijloc se pune un strat de nuca macinata, in amestec cu rahat maruntit. Se acopera cu restul de aluat si se lasa la copt.


Checul se serveste taiat felii, dupa ce s-a racit, pudrat cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Gogosi Prajitura cu visine Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci