Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul si untul topit. Se toarna laptele cald peste compozitie si se amesteca incet. Se adauga apoi praful
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul si untul topit. Se toarna laptele cald peste compozitie si se amesteca incet. Se adauga apoi praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, un praf de sare si coaja de lamaie. Se cerne faina si se adauga in ploaie, dupa care se amesteca bine. Se toarna compozitia de cate 2-3 cm in doua tavi unse si tapetate cu faina. In mijloc se pune un strat de nuca macinata, in amestec cu rahat maruntit. Se acopera cu restul de aluat si se lasa la copt.
Checul se serveste taiat felii, dupa ce s-a racit, pudrat cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Gogosi Prajitura cu visine Turta dulce

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii