Chec insiropat

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 30 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor, la copt, pana cand se rumeneste. Separat, se prepara siropul din untul topit la foc mic, amestecat cu laptele, cacaua si esenta de rom. Se insiropeaza prajitura si se lasa la racit.


Se serveste dupa ce s-a proportionat.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajituri simple

Prajituri delicioase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci