Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se m
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat.
Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se mai bate putin.
Se freaca untul cu 100 g zahar, se adauga albusurile amestecand incet, apoi galbenusurile pe rand, laptele, coaja de lamaie, rahatul taiat cubulete, si stafidele inmuiate in apa calda.
La sfarsit se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.
Pentru coacere e nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru 2 jumatati de miel.
Se toarna compozitia in formele unse si tapetate cu faina.
Se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit circa 40 minute.
Dupa ce s-au copt checurile, se prepara un sirop din zaharul ramas si apa se unge jumatatile si se lipesc.
Se unge mielul cu sirop si se pudreaza cu nuca de cocos.
Ochii se fac din stafide.
Alte retete
Cozonac
Cozonac transformat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii