Stiti acele prajiturele din comert care ti se topesc in gura si sunt sfaramicioase? Ei bine, reteta noastra de chec sfaramicios cu cicoare si caramel este la fel, dar fara conservanti si E-uri.
Acest chec se prepara incredibil de usor, nu ai nevoie de multe ingrediente, si dispare din tava vazand cu ochii. Pur si simplu nu te poti abtine sa nu mai "gusti" inca o bucatica.
Mixam bine galbenusurile impreuna cu zaharul, pana cand sunt pufoase, s-au deschis la culoare si zaharul s-a dizolvat. Adaugam pe rand cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt si cicoarea, amestecand usor.
Punem la foc mic frisca lichida impreuna cu caramelele, si le topim impreuna pana cand obtinem un caramel dens, nu foarte gros si lasam deoparte pana terminam aluatul pentru chec.
Batem albusurile spuma cu un varf de sare, ca pentru bezea. Adaugam o lingura din albusuri im amestecul de galbenusuri, dupa care adaugam si restul compozitiei amestecand usor, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, scuturam de 2-3 ori tava ca bulele de aer sa iasa la suprafata, si turnam intr-o linie dreapta deasupra caramelul.
Dam checul la cuptorul preinacalzit la 160 de grade, pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Checul sfaramicios cu cicoare si caramel se serveste atat rece cat si cald, dar nu fierbinte. Se pastreaza la fel de fraged pentru mai multe zile.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzSaturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Oua scotiene
Comentarii