Chec sfaramicios cu cicoare si caramel

Stiti acele prajiturele din comert care ti se topesc in gura si sunt sfaramicioase? Ei bine, reteta noastra de chec sfaramicios cu cicoare si caramel este la fel, dar fara conservanti si E-uri.

Complexitate
redusa
Chec sfaramicios cu cicoare si caramel

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura cicoare sau ness
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20ml frisca lichida
  • 10 caramele cu lapte

Mod de preparare

Acest chec se prepara incredibil de usor, nu ai nevoie de multe ingrediente, si dispare din tava vazand cu ochii. Pur si simplu nu te poti abtine sa nu mai "gusti" inca o bucatica.

Mixam bine galbenusurile impreuna cu zaharul, pana cand sunt pufoase, s-au deschis la culoare si zaharul s-a dizolvat. Adaugam pe rand cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt si cicoarea, amestecand usor.

Punem la foc mic frisca lichida impreuna cu caramelele, si le topim impreuna pana cand obtinem un caramel dens, nu foarte gros si lasam deoparte pana terminam aluatul pentru chec.

Batem albusurile spuma cu un varf de sare, ca pentru bezea. Adaugam o lingura din albusuri im amestecul de galbenusuri, dupa care adaugam si restul compozitiei amestecand usor, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, scuturam de 2-3 ori tava ca bulele de aer sa iasa la suprafata, si turnam intr-o linie dreapta deasupra caramelul.

Dam checul la cuptorul preinacalzit la 160 de grade, pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.


Checul sfaramicios cu cicoare si caramel se serveste atat rece cat si cald, dar nu fierbinte. Se pastreaza la fel de fraged pentru mai multe zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide