Coronita cu fructe confiate

Coronita cu fructe confiate este un desert excelent. pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de coaja de lamaie si portocala, coniac, branza, unt,faina, zahar, oua

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Coronita cu fructe confiate

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 175 g unt
  • 175 g zahar pudra
  • 250 g branza cremoasa
  • 3 oua
  • 125 ml lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cognac
  • Coaja de lamaie si portocala
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide “blonde”
  • 50 g stafide brune
  • 50 g rahat colorat
  • 150 g fructe uscate si confiate (coaja de portocale
  • merisor
  • papaya
  • banana
  • curmale
  • mango)
  • 1 varf cutit pudra de ghimbir

Mod de preparare

Freci untul cu zaharul pudra pana devine spuma, adaugi ouale pe rand si freci dupa fiecare. Adaugi coaja rasa, aromele si branza. Dupa ce am omogenizat-o punem faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit fructele maruntite impreuna cu nucile si rahatul, alternand cu laptele. Daca doriti puteti sa le tavaliti putin prin faina ca sa fiti sigure ca nu se lasa la fund. Lasi aluatul sa se odihneasca 45 de minute la loc cald. Intinzi aluatul in foaie, il rulezi si il pui in forma. Se unge cu putin galbenus si se da la cuptorul incins pentru circa o ora. Se poate pudra cu zahar aromatizat cu vanilie.


Se poate pudra cu zahar vanilat, iar apoi se feliaza.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori