Guguluf pufos cu lamaie

Nu exista reteta de guguluf mai aromata ca si aceasta cu lamaie. Acest chec minunat este pufos si aromat, perfect pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Guguluf pufos cu lamaie

Ingrediente

  • 300g faina
  • 200g faina de malai
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • 4 oua
  • 200ml suc de portocale
  • zeama de la 2 lamai
  • 3 linguri lichior de portocale (sau cognac)
  • un varf de cardamon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 200g zahar
  • 100g apa
  • 100g apa de portocale

Mod de preparare

Pune sucul de portocale la foc mediu si adauga faina de malai cand incepe sa fiarba. Amesteca bine si pune deoparte in timp ce incingi cuptorul la 170 de grade. Adauga in amestecul de faina de malai coaja de portocala, lichiorul si cardamonul si amesteca pana la omogenizare. La final adauga faina amestecata cu praful de copt.

Toarna amestecul in forma pregatita si da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pentru a prepara siropul amesteca ingredientele, adu la punctul de fierbere si lasa pentru 5-6 minute. Toarna siropul cald deasupra prajiturii.


Checul pufos cu lamaie se serveste insiropat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc