Padispan (2 buc)

Se despart ouale. Albusul se bate cu telul (sau mixerul de preferat), pana devine spuma se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 2 lingura cacao
  • lamaie rasa
  • 5 linguri de ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se despart ouale. Albusul se bate cu telul (sau mixerul de preferat), pana devine spuma se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga cateva picaturi de esenta de rom si vanilie, putina coaja de lamaie rasa.

Apoi se adauga faina pana se obtine o pasta putin mai groasa. Aproape de terminare se adauga 5-6 linduri de ulei si se omogenizeaza bine.

In alt recipient se pun 5 linguri din pasta obtinuta si de amesteca cu cacao.

Tavile trebuiesc unse cu ulei

Se adauga continutul alb din vasul mai mare dupa care se adauca continulul obtinut din amestecul cu cacao din recipientul mai mic.

Se imparte im mod egal in 2 tavi. Se amesteca circular continuturile cu un betisor subtire pentru ornament/.

Se tin in cuptor aproximativ 30 de min; se verifica, cu ajutorul unui pai daca sunt coapte

dupa scoaterea din cuptor se pune zaharul pudra pentru ornament.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide