Padispan (2 buc)

Se despart ouale. Albusul se bate cu telul (sau mixerul de preferat), pana devine spuma se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 2 lingura cacao
  • lamaie rasa
  • 5 linguri de ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se despart ouale. Albusul se bate cu telul (sau mixerul de preferat), pana devine spuma se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga cateva picaturi de esenta de rom si vanilie, putina coaja de lamaie rasa.

Apoi se adauga faina pana se obtine o pasta putin mai groasa. Aproape de terminare se adauga 5-6 linduri de ulei si se omogenizeaza bine.

In alt recipient se pun 5 linguri din pasta obtinuta si de amesteca cu cacao.

Tavile trebuiesc unse cu ulei

Se adauga continutul alb din vasul mai mare dupa care se adauca continulul obtinut din amestecul cu cacao din recipientul mai mic.

Se imparte im mod egal in 2 tavi. Se amesteca circular continuturile cu un betisor subtire pentru ornament/.

Se tin in cuptor aproximativ 30 de min; se verifica, cu ajutorul unui pai daca sunt coapte

dupa scoaterea din cuptor se pune zaharul pudra pentru ornament.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Drob umplut
Bucataras.RO

Drob umplut

Un altfel de drob. L-am vazut, mi-a placut si mi-am zis ca trebuie testat. Si asta am facut de Paste! Sursa de...

Drob umplut
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola