Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructe
Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructele, migdalele fulgi, stafidele si puneti la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am pus in forma de copt).
Am decorat cu migdalele si inainte sa bagati la cuptor se unge cu unt topit si presarat graunte de zahar daca aveti.
Se pune la cuptor preincalzit 220 gr ventilat 10 minute apoi se reduce temperatura la 180 gr si alte 40 de min.
Ideal pentru mic dejun, ceai, cafea, nu este foarte dulce.
Pofta buna!
Reteta Stea de Craciun a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro
Alte retete de checuri gasiti aici:
Chec cu nuca si cacao ,
Chec de cacao cu glazura ,
Chec cu fistic si cacao .
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii