Stea de Craciun

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Stea de Craciun

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 180 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( clasic pentru 500 gr faina)
  • coaja la 1 lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • fructe candite
  • migdale fulgi si intregi
  • stafide

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructele, migdalele fulgi, stafidele si puneti la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am pus in forma de copt).

Am decorat cu migdalele si inainte sa bagati la cuptor se unge cu unt topit si presarat graunte de zahar daca aveti.

Se pune la cuptor preincalzit 220 gr ventilat 10 minute apoi se reduce temperatura la 180 gr si alte 40 de min.


Ideal pentru mic dejun, ceai, cafea, nu este foarte dulce.

Pofta buna!

Reteta Stea de Craciun a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro

Alte retete de checuri gasiti aici:

Chec cu nuca si cacao ,

Chec de cacao cu glazura ,

Chec cu fistic si cacao .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci