Turta de Macinci se face doar de mucenici in regiunea Gorjului. SE zice ca turta in care e ascuns banutul iti va aduce noroc.
Puneti faina intr-un castron, faceti in mijlocul ei o adancitura in care puneti drojdia saramata, 1 lingura zahar si putina apa calduta. Amestecati putin ingredientele si lasati-le la crescut, la loc cald. Cand si-au dublat volumul, adaugati restul de apa si ulei caldute, si framantati un aluat ca cel de paine. Lasati aluatul la crescut.
Din aluat faceti turte rotunde pe care le puneti la crescut in tavi unse cu ulei. Pe margine faceti un brau din doua, trei suluri de aluat. Ungeti turtele cu miere si presarati deasupra zahar, zahar vanilat si nuci macinate. Taiati superficial cu un cutit turtele in felii, apoi puneti-le la copt in cuptorul bine inclazit.
Scoateti-le din cuptor cand sunt rumenite peste tot.
In unele locuri exista obiceiul ca in aceste turte de macinci sa se puna un banut sic el care gaseste banutul cand mananca are noroc de macinici.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaProfitam de fructele de sezon si pe langa o prajitura sau un tortulet bun cu cirese, pregatim si gem de cirese! :X
Gem de ciresePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii