Turta de Macinci

Turta de Macinci se face doar de mucenici in regiunea Gorjului. SE zice ca turta in care e ascuns banutul iti va aduce noroc.

Complexitate
redusa
Turta de Macinci

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500ml apa
  • 200ml ulei
  • 40g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150g nuci macinate
  • 4 linguri miere
  • 150g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron, faceti in mijlocul ei o adancitura in care puneti drojdia saramata, 1 lingura zahar si putina apa calduta. Amestecati putin ingredientele si lasati-le la crescut, la loc cald. Cand si-au dublat volumul, adaugati restul de apa si ulei caldute, si framantati un aluat ca cel de paine. Lasati aluatul la crescut.

Din aluat faceti turte rotunde pe care le puneti la crescut in tavi unse cu ulei. Pe margine faceti un brau din doua, trei suluri de aluat. Ungeti turtele cu miere si presarati deasupra zahar, zahar vanilat si nuci macinate. Taiati superficial cu un cutit turtele in felii, apoi puneti-le la copt in cuptorul bine inclazit.

Scoateti-le din cuptor cand sunt rumenite peste tot.


In unele locuri exista obiceiul ca in aceste turte de macinci sa se puna un banut sic el care gaseste banutul cand mananca are noroc de macinici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori