Colacii cu mac sunt deliciosi, sunt o varianta individuala a cozonacului, cu mai multa umplutura si usor de pus la pachet.
Se incalzeste laptele, fara sa se fiarba. In doua linguri de lapte, se dizolva drojdia. Faina se cerne intr-un castron adanc si se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia, o cana de lapte si un varf de lingurita de sare. Se framanta, adaugand, putin cate putin, uleiul si o jumatate din cantitatea de unt. Apoi, se adauga si trei galbenusuri, framantand in continuare. La sfarsit, se adauga doua albusuri, batute spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se acopera castronul cu un servet curat si se lasa Ia caldura, sa creasca, timp de o ora.
Zaharul ramas, impreuna cu cel vanilat, se dizolva in restul de lapte, se adauga pesmetul si macul si se fierb impreuna, lasandu-se sa se ingroase. Dupa aceea, se ia de pe foc si se incorporeaza untul ramas si se lasa sa se raceasca. Se mai framanta putin aluatul, apoi se taie in patru bucati, care se intind in foi. Pe fiecare dintre acestea se asterne cate un strat de umplutura, apoi se ruleaza si se indoaie, formandu-se cercuri care se lipesc. Se ung colacii cu galbenus de ou batut, se presara cu mac si se dau la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava unsa bine cu unt.
Colacii cu mac se servesc calzi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii