Cornulete cu nuca si rahat sunt un desert usor de preparat. Pentru aceasta reteta de cornulete aveti nevoie de faina,z ahar, nuca, rahat si gem de prune.
Cornulete cu nuca si rahat sunt un desert usor de preparat. Pentru aceasta reteta de cornulete cu nuca, margarina se freaca cu spuma cu putina sare. Se adauga treptat faina, nuca, zeama de lamaie, esenta de migdale si apa. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se amesteca cu gemul, cu nuca si se adauga un pic de esenta de rom. Separat,s e taie amrunt rahatul. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3-4 mm si se taie in triunghiuri. Se pune cu lingurita din umplutura si se ruleaza, astfel incat sa se obtina o forma de cornulet. Se procedeaza la fel si in cazul umpluturii cu bucatele de rahat. Se asaza cornulete pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25-30 de minute. Dupa ce s-au racit, se presara cu zahar pudra vanilat.
Cornuletele cu nuca si rahat se servesc dupa ce s-au racit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii