Cozonacul cu alune este foarte simplu de facut. Contine pe langa alune, migdale, zahar pudra, unt moale si faina.
Se amesteca faina cu drojdia, 4 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Dupa ce a crescut putin compozitia se adauga restul de ingrediente si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se intinde o foaie. Se unge cu o compozitie formata din alune si migdale macinate, zahar, rom, ou si putina apa. Se ruleaza si se asaza intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa craesca 15 minute, apoi se cresteaza aluatul si se coace in cuptorul incalzit aproximativ 40 de minute. Cand e gata, se unge cu un amestec format din zahar pudra si putina apa, presarat cu alune pisate.
Se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Ciocolata de casa
Gogosi pufoase
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii