Cozonacul cu alune este foarte simplu de facut. Contine pe langa alune, migdale, zahar pudra, unt moale si faina.
Se amesteca faina cu drojdia, 4 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Dupa ce a crescut putin compozitia se adauga restul de ingrediente si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se intinde o foaie. Se unge cu o compozitie formata din alune si migdale macinate, zahar, rom, ou si putina apa. Se ruleaza si se asaza intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa craesca 15 minute, apoi se cresteaza aluatul si se coace in cuptorul incalzit aproximativ 40 de minute. Cand e gata, se unge cu un amestec format din zahar pudra si putina apa, presarat cu alune pisate.
Se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Ciocolata de casa
Gogosi pufoase
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii