Cozonac cu branza zburata

La cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi litri de lapte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g aluat de cozonac
  • Umplutura:
  • 4 l lapte curat
  • 100 g unt proaspat
  • 100 g zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 4 albusuri spuma
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

La cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi litri de lapte. Cand este bine prins se toarna cu smantana cu tot intr-o oala cu doi litri de lapte care clocoteste. Laptele se branzeste. Se toarna in strecuratoarea de branza si se lasa o ora sa se scurga, apoi se preseaza o jumatate de ora sub un fund, cu o greutate deasupra. Se obtine o branza dulce care se trece prin sita. La aceasta branza se adauga untul proaspat, frecat pana se face ca o crema, zaharul vanilat (umplutura trebuie sa fie dulce), faina si albusurile spuma. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Se imbraca forma cu aluat de cozonac, asa cum s-a aratat mai sus, se intinde umplutura intr-un strat mai gros, de 2 — 3 degete. Deasupra se asaza un grilaj facut din suvite subtiri de aluat, se unge cu albus, iar golurile grilajului se umplu cu migdale curatite si taiate in lung. Cozonacul se coace o ora la cuptor, la foc potrivit.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Briose cu ciocolata
5
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Parteneri
Fursecuri
Bucataras.RO

Fursecuri

Foarte usor de facut si foarte gustoase!

Fursecuri
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!