Cozonac cu branza zburata

La cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi litri de lapte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g aluat de cozonac
  • Umplutura:
  • 4 l lapte curat
  • 100 g unt proaspat
  • 100 g zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 4 albusuri spuma
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

La cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi litri de lapte. Cand este bine prins se toarna cu smantana cu tot intr-o oala cu doi litri de lapte care clocoteste. Laptele se branzeste. Se toarna in strecuratoarea de branza si se lasa o ora sa se scurga, apoi se preseaza o jumatate de ora sub un fund, cu o greutate deasupra. Se obtine o branza dulce care se trece prin sita. La aceasta branza se adauga untul proaspat, frecat pana se face ca o crema, zaharul vanilat (umplutura trebuie sa fie dulce), faina si albusurile spuma. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Se imbraca forma cu aluat de cozonac, asa cum s-a aratat mai sus, se intinde umplutura intr-un strat mai gros, de 2 — 3 degete. Deasupra se asaza un grilaj facut din suvite subtiri de aluat, se unge cu albus, iar golurile grilajului se umplu cu migdale curatite si taiate in lung. Cozonacul se coace o ora la cuptor, la foc potrivit.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide