La cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi litri de lapte.
La cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi litri de lapte. Cand este bine prins se toarna cu smantana cu tot intr-o oala cu doi litri de lapte care clocoteste. Laptele se branzeste. Se toarna in strecuratoarea de branza si se lasa o ora sa se scurga, apoi se preseaza o jumatate de ora sub un fund, cu o greutate deasupra. Se obtine o branza dulce care se trece prin sita. La aceasta branza se adauga untul proaspat, frecat pana se face ca o crema, zaharul vanilat (umplutura trebuie sa fie dulce), faina si albusurile spuma. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Se imbraca forma cu aluat de cozonac, asa cum s-a aratat mai sus, se intinde umplutura intr-un strat mai gros, de 2 — 3 degete. Deasupra se asaza un grilaj facut din suvite subtiri de aluat, se unge cu albus, iar golurile grilajului se umplu cu migdale curatite si taiate in lung. Cozonacul se coace o ora la cuptor, la foc potrivit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii