Cozonac cu ghimbir

Se amesteca untul cu scortisoara, cuisoare, ghimbir si coaja de portocale razuita. Aceasta crema se amesteca cu zaharul pudra si galbenusurile (deja o

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita cuisoare macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita coaja de portocale (razuit)
  • 250 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 300-350 g faina
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca untul cu scortisoara, cuisoare, ghimbir si coaja de portocale razuita. Aceasta crema se amesteca cu zaharul pudra si galbenusurile (deja omogenizate). Se adauga si smantana si albusurile batute spuma. La final, se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Se impleteste in forma de ghirlanda si se coace in cuptor, la 200 grade Celsius.
Alte dulciuri retete recomandate

Cozonac nuca

Galuste cu prune

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci