Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute. Se freaca untul cu restul de zahar,
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute.
Se freaca untul cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, nucsoarea, sarea si esenta de vanilie.
Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua, amestecul de galbenusuri si se framanta un aluat potrivit, care se lasa la dospit 40 de minute.
Se aseaza aluatul crescut pe planseta, se apasa putin si se pun stafidele si migdalele curatate de coaja si taiate.
Se impatureste aluatul si se da o forma rotunda.
Se aseaza cozonacul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute.
Se face o cruce deasupra cu un cutit ascutit, se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din cuptor si se toarna glazura alba facuta din albusul batut bine cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Se orneaza cu floricele facute din martipan si ciocolata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii