Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute. Se freaca untul cu restul de zahar,
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute.
Se freaca untul cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, nucsoarea, sarea si esenta de vanilie.
Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua, amestecul de galbenusuri si se framanta un aluat potrivit, care se lasa la dospit 40 de minute.
Se aseaza aluatul crescut pe planseta, se apasa putin si se pun stafidele si migdalele curatate de coaja si taiate.
Se impatureste aluatul si se da o forma rotunda.
Se aseaza cozonacul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute.
Se face o cruce deasupra cu un cutit ascutit, se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din cuptor si se toarna glazura alba facuta din albusul batut bine cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Se orneaza cu floricele facute din martipan si ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii