Cozonac cu stafide si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute. Se freaca untul cu restul de zahar,

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 600 g faina
  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lingurita nucsoara pisata
  • 1 praf de sare
  • 50 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g migdale
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru glazura: 1 albus
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru decor: 100 g martipan verde
  • portocaliu
  • galben

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute.

Se freaca untul cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, nucsoarea, sarea si esenta de vanilie.

Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua, amestecul de galbenusuri si se framanta un aluat potrivit, care se lasa la dospit 40 de minute.

Se aseaza aluatul crescut pe planseta, se apasa putin si se pun stafidele si migdalele curatate de coaja si taiate.

Se impatureste aluatul si se da o forma rotunda.

Se aseaza cozonacul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute.

Se face o cruce deasupra cu un cutit ascutit, se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru 45 de minute.

Se scoate din cuptor si se toarna glazura alba facuta din albusul batut bine cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Se orneaza cu floricele facute din martipan si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide