Cozonac de ciocolata cu alune

Cozonacul de ciocolata cu alune se pudreaza cu zahar sau se acopera cu glazura de ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 pachete de vanilie
  • 200 g alune macinate
  • o lingurita de praf de copt
  • un pachet de praf de budinca de ciocolata
  • 2 linguri de rom
  • zahar pudra si
  • sare

Mod de preparare

Pentru cozonacul de ciocolata cu alune, se rade ciocolata, apoi se bat albusurile spuma cu putina sare. Se face o crema spumoasa din unt, zahar si vanilie, dupa care se incorporeaza galbenusurile. Se amesteca alunele, ciocolata, praful de budinca si praful de copt, dupa care se incorporeaza cate putin impreuna cu romul in crema. Se pune aluatul intr-o forma de colac unsa cu unt si se lasa la cuptor circa o ora la foc potrivit. Se lasa la racit cel putin sase ore, iar la final, se pudreaza cu zahar sau se acopera cu glazura de ciocolata.


Cozonacul de ciocolata cu alune se serveste pudrat cu zahar sau cu glazura de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc