Cozonacul de ciocolata cu alune se pudreaza cu zahar sau se acopera cu glazura de ciocolata.
Pentru cozonacul de ciocolata cu alune, se rade ciocolata, apoi se bat albusurile spuma cu putina sare. Se face o crema spumoasa din unt, zahar si vanilie, dupa care se incorporeaza galbenusurile. Se amesteca alunele, ciocolata, praful de budinca si praful de copt, dupa care se incorporeaza cate putin impreuna cu romul in crema. Se pune aluatul intr-o forma de colac unsa cu unt si se lasa la cuptor circa o ora la foc potrivit. Se lasa la racit cel putin sase ore, iar la final, se pudreaza cu zahar sau se acopera cu glazura de ciocolata.
Cozonacul de ciocolata cu alune se serveste pudrat cu zahar sau cu glazura de ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii