1. Se topeste untul + uleiul. 2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se las
1. Se topeste untul + uleiul.
2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se lasa la racit.
3. Se pregateste drojdia cu o lingura faina si putin lapte caldut. Se lasa la crescut 15 min.
4. Se pun pentru framantat: faina + laptele (pus treptat) + untul (nu tot odata, ci cu mana inmuiata in el) + sarea + drojdia + galbenusurile frecate bine cu zaharul tos si vanilat + coaja de lamaie si portocala.
5. Se framanta cam 30 de min, apoi se lasa la crescut, la loc cald, 1h si 30 min.
6. Cand aluatul este crescut bine, se imparte in patru bucati. Se umple fiecare bucata cu umpluturile prezentate mai sus, apoi se impletesc doua cat doua, se pun in forme si se lasa cam 45 de min, pana isi mai dubleaza volumul.
7. Apoi se ung cu un ou batut bine; se presara zahar si se baga la cuptor cam 45-50 de min.
Pofta buna!
Reteta Cozonac de Paste a fost propusa de Magdulici pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii