1. Se topeste untul + uleiul. 2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se las
1. Se topeste untul + uleiul.
2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se lasa la racit.
3. Se pregateste drojdia cu o lingura faina si putin lapte caldut. Se lasa la crescut 15 min.
4. Se pun pentru framantat: faina + laptele (pus treptat) + untul (nu tot odata, ci cu mana inmuiata in el) + sarea + drojdia + galbenusurile frecate bine cu zaharul tos si vanilat + coaja de lamaie si portocala.
5. Se framanta cam 30 de min, apoi se lasa la crescut, la loc cald, 1h si 30 min.
6. Cand aluatul este crescut bine, se imparte in patru bucati. Se umple fiecare bucata cu umpluturile prezentate mai sus, apoi se impletesc doua cat doua, se pun in forme si se lasa cam 45 de min, pana isi mai dubleaza volumul.
7. Apoi se ung cu un ou batut bine; se presara zahar si se baga la cuptor cam 45-50 de min.
Pofta buna!
Reteta Cozonac de Paste a fost propusa de Magdulici pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii