Cozonac impletit cu cacao

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lap

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 400 grame zahar
  • 50 grame unt sau margarina
  • 40 ml lapte
  • 20 grame drojdie
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao si 6 linguri zahar

Mod de preparare

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lapte caldut se amesteca cu zaharul si praful de sare. Faina cernuta se amesteca cu plamadeala, laptele cu zahar si margarina sau untul topit si se framanta bine, apoi se lasa sa creasca 20 minute.Aluatul se ridica din vas si se presara cu faina marginile si partea de sus a aluatului. Acoperim si lasam intr-un loc caldut, pana va creste de trei ori mai mare. Se rastoarna pe scandura de taitei presarata cu faina, impartim aluatul in trei si se intind dreptunghiuri de 15x50 cm. Pentru umplutura se amesteca cacao si zaharul si adaugam atata apa, incat sa se poata intinde bine, dar sa nu fie prea subtire. Ungem mijlocul unuia din dreptunghiuri. Marginile se ung cu margarina sau unt topit si se incepe impletitura. Trebuie impletit cu grija, ca umplutura sa nu curga la copt. Cele trei parti se impletesc cu grija si se lipesc bine capetele. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora in tava in care s-a pus hartie pentru copt unsa cu unt sau margarina. Deasupra se unge cu un amestec de zahar pudra si ou si se coace in cuptorul preincalzit, la 200 grade.
Alte retete de cozonac recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide