Cozonac la tava cu visine si crema

Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 1/2 cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 50 g unt moale
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • Umplutura: 6 galbenuse
  • 250 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 1 kg brinza de vaci
  • 1 plic budinca de vanilie praf
  • albusele + 125 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 kg visine

Mod de preparare

Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie. Galbenusele se amesteca cu zaharul si mascarpone. Se incorporeaza usor brinza dulce de vaci si budinca praf. Albusele se bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa de galbenuse. 1/3 din acesta crema se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Aluatul se pune in tava in strat subtire. Se toarna crema de cacao. Crema alba se amesteca cu visinele si se toarna deasupra. Se coace 70 min la foc potrivit.
Se serveste rece taiata patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori