Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei albusuri se bat bine cu sare. Za
Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei albusuri se bat bine cu sare. Zaharul se dizolva in lapte si apoi se adauga in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si totul se amesteca cu faina amestecata cu drojdie pana devine un aluat consistent. Cand aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana de la fund catre suprafata; se pune treptat in aluatul untul taiat si care a fost bine frecat de rece ca sa nu contina apa si se incorporeaza bine untul. Se lasa la cald ca sa creasca 1-1 1/2 ora.
Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat si apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Se imparte coca crescuta in doua, se intinde, se aseaza pe ea nuca macinata si se ruleaza. Se ung 2 forme cu unt, se aseaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca jumatate de ora. Se pun in cuptorul incalzit, la foc potrivit si se lasa 30 minute sa se coaca. Nu se deschide cuptorul in timpul coptului.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii