Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei albusuri se bat bine cu sare. Za
Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei albusuri se bat bine cu sare. Zaharul se dizolva in lapte si apoi se adauga in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si totul se amesteca cu faina amestecata cu drojdie pana devine un aluat consistent. Cand aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana de la fund catre suprafata; se pune treptat in aluatul untul taiat si care a fost bine frecat de rece ca sa nu contina apa si se incorporeaza bine untul. Se lasa la cald ca sa creasca 1-1 1/2 ora.
Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat si apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Se imparte coca crescuta in doua, se intinde, se aseaza pe ea nuca macinata si se ruleaza. Se ung 2 forme cu unt, se aseaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca jumatate de ora. Se pun in cuptorul incalzit, la foc potrivit si se lasa 30 minute sa se coaca. Nu se deschide cuptorul in timpul coptului.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaPecorino face parte din branzeturile Italiei produse din lapte de oaie. Este un inlocuitor de succes al parmezanului si de...
Pizza cu legume si branza pecorinoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii