Invartita moldoveneasca (cu branza)

Cu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Invartita moldoveneasca (cu branza)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • putina sare
  • 1 ceasca de lapte
  • 2 linguri de unt
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 pahar cu stafide
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • praf de scortisoara

Mod de preparare

Faina, laptele, untul si un varf de sare se amesteca si se framanta bine intr-o coca, dupa care se lasa la cald jumatate de ora, timp in care se face umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen.

Aluatul se intinde intr-o foaie lunga, cat de lata iese si cat mai subtire. Se unge cu unt topit, se acopera cu un strat de umplutura, se ruleaza si se aseaza in forma de spirala intr-o tava rotunda si adanca unsa cu unt.

Se da la cuptorul incins pentru jumatate de ora, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste calda.


Invartita moldoveneasca se serveste taiata ca un tort, cu sirop de vanilie sau de fructe alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori