Cu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.
Faina, laptele, untul si un varf de sare se amesteca si se framanta bine intr-o coca, dupa care se lasa la cald jumatate de ora, timp in care se face umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen.
Aluatul se intinde intr-o foaie lunga, cat de lata iese si cat mai subtire. Se unge cu unt topit, se acopera cu un strat de umplutura, se ruleaza si se aseaza in forma de spirala intr-o tava rotunda si adanca unsa cu unt.
Se da la cuptorul incins pentru jumatate de ora, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste calda.
Invartita moldoveneasca se serveste taiata ca un tort, cu sirop de vanilie sau de fructe alaturi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataEste prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.
Chiftele de ton cu sos de iaurtIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii