Invartita moldoveneasca (cu branza)

Cu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Invartita moldoveneasca (cu branza)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • putina sare
  • 1 ceasca de lapte
  • 2 linguri de unt
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 pahar cu stafide
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • praf de scortisoara

Mod de preparare

Faina, laptele, untul si un varf de sare se amesteca si se framanta bine intr-o coca, dupa care se lasa la cald jumatate de ora, timp in care se face umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen.

Aluatul se intinde intr-o foaie lunga, cat de lata iese si cat mai subtire. Se unge cu unt topit, se acopera cu un strat de umplutura, se ruleaza si se aseaza in forma de spirala intr-o tava rotunda si adanca unsa cu unt.

Se da la cuptorul incins pentru jumatate de ora, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste calda.


Invartita moldoveneasca se serveste taiata ca un tort, cu sirop de vanilie sau de fructe alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc