Cu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.
Faina, laptele, untul si un varf de sare se amesteca si se framanta bine intr-o coca, dupa care se lasa la cald jumatate de ora, timp in care se face umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen.
Aluatul se intinde intr-o foaie lunga, cat de lata iese si cat mai subtire. Se unge cu unt topit, se acopera cu un strat de umplutura, se ruleaza si se aseaza in forma de spirala intr-o tava rotunda si adanca unsa cu unt.
Se da la cuptorul incins pentru jumatate de ora, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste calda.
Invartita moldoveneasca se serveste taiata ca un tort, cu sirop de vanilie sau de fructe alaturi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii