Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de melci sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, nuci, zahar, vanilie, apa.
Se ia cate o bucatica de coca de marimea unui ou si se face un sul gros de un deget. Se invarte in forma de melc, se aseaza pe tava de copt unsa si se lasa sa creasca putin.
Se coc melcii rumen, se scot din tava cate unul si se scufunda repede in siropul fierbinte. Se aseaza pe o farfurie si se presara nucile pisate, amestecate cu zaharul.
Se servesc pudrati cu zahar si nuci.
Alte retete recomandate:
Melci cu cacao
Melci cu branza
Melci cu crema de alune
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii