Orezul se pune in apa si se lasa acolo pana se umfla. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga orezul. Se lasa
Orezul se pune in apa si se lasa acolo pana se umfla. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga orezul. Se lasa totul pe foc mic si se amesteca des. Dupa ce laptele a scazut la jumatate, se pun 6-7 linguri cu zahar si se lasa sa mai fiarba pana cand orezul este scazut. Se lasa apoi sa se racoreasca, se adauga coaja de lamaie, stafidele tinute in apa si 5-6 galbenusuri. Se amesteca bine, se adauga apoi albusurile batute spuma tare, si se toarna compozitia peste aluatul de pasca, pregatit in prealabil. Se baga tava la cuptor si se lasa la copt.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Chec pufos
Prajituri delicioase
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzIata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Comentarii