Pasca cu orez

Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de pasca cu orez, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, zahar, lapte, oua, unt, stafide, vanilie, sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pasca cu orez

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 1 pahar de orez
  • 4 pahare cu lapte
  • zahar  dupa gust
  • 4 oua
  • 1 lingura unt topit
  • 150 g stafide
  • putina vanilie
  • sare.

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu laptele si vanilia (ca la orez cu lapte). Se adauga sare. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga zaharul, galbenusurile, untul, stafidele si se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute bine.

Se intinde din aluat o foaie groasa cat un creion si se aseaza intr-o tava de copt. Din alta bucata de coca se face un sul lung si gros de un deget care se asaza imprejurul formei (lipit de peretii ei). Se intinde umplutura peste foaie fara sa se acopere sulul asezat imprejur.

Se mai fac doua suluri din coca care se asaza crucis peste umplu­tura si se ung cu putin ou, dupa ce pasca a crescut putin la loc caldut. Se pune la cuptor sa se coaca. Se scoate din forma dupa ce s-a racit bine.


Dupa ce s-a racit, poate fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori