Pasca poloneza

Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 15 gr. drojdie
  • 1/2 ceasca apa calda
  • 1/2 ceasca zahar
  • 3 cani lapte cald
  • 4 cani faina
  • 6 oua; 1/2 ceasca zahar
  • o ceasca margarina topita
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita zeama de lamiie
  • coaja de lamiie
  • 12 cani faina
  • un ou
  • o lingurita apa
  • 2 lingurite unt topit

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se pune deoparte, intr-un loc calduros, timp de doua ore. Se bat cele sase oua cu jumatate de cana de zahar, margarina, sarea si coaja lamiie. Se amesteca bine si se adauga drojdia. Se adauga faina ramasa pina se formeaza un aluat moale. Se framinta aluatul pe o planseta cernita cu faina, pina devine elastic, timp de 10 minute. Se lasa deoparte timp de doua ore, la cald. Se imparte aluatul in trei parti. Se da forma pinii. Se mai lasa 45 de minute sa creasca. Se bate un ou cu o lingurita de apa si se ung piinile. Se coace la cuptorul incalzit la 175 grade C, pentru aproximativ 45 de minute. Se scot si se ung cu unt topit, pentru crusta moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Punch de lamaie
1
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Prajitura cu glazura de zmeura
2
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Salata greceasca
3
Salate de legume

Salata greceasca

Este salata mea preferata.

Salata greceasca
Compot de prune in otet
4
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Punch
5
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Parteneri
Pate de nuci
Bucataras.RO

Pate de nuci

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa  verde, usturoi, capere ,...

Pate de nuci
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni