Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc. Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si amestecam pana se topeste zaharul ramas.
Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie si faina. Amestecam pana aluatul devine elastic. Punem apoi uleiul caldut cate un pic pana se incorporeaza tot. Lasam aluatul langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura: amestecam dulceata cu nuca si scortisoara, pana devine o pasta omogena.
Cand aluatul si-a dublat volumul se taie o bucata din el, se intinde pe masa de lucru, se pune deasupra din amestecul de nuca si dulceata. Se fac rulouri care apoi se taie de aproximativ 6-7 cm.
Se tapeteaza o tava cu un pic de ulei, se pun cerculetele unul lanaga altul, la distanta de 3 cm, deoarece va mai creste si se mai lasa la crescut 15-20 de minute. Se introduce apoi la cuptor, pana se rumeneste usor deasupra. Inainte de a scoate din cuptor trandafirii se ung cu un amestec din 1 ou si 2 linguri de zahar. Se mai da 5 minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-l scoate din tava.
Alte retete in imagini recomandate
Cozonac moldovenesc
Prajitura televizor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzIata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Comentarii