Turte traditionale moldovenesti

Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale, in cuptor, fara a se ru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat pentru foaie subtire
  • 1 kg nuci
  • 300 gr zahar
  • 1 I sirop
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura cu apa de flori

Mod de preparare

Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale, in cuptor, fara a se rumeni. Se ung apoi cu sirop, se presara deasupra nuca maruntita, amestecata cu zahar si se asaza turtele una peste alta. Se toarna peste ele restul de sirop si se lasa pana a doua zi sa se imbibe bine cu sirop.


Se servesc, taiate ca si un tort.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori