Caise prajite in aluat

Se bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem un aluat pentru clatite t

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g caise
  • 1 ou
  • 150 ml vin alb
  • 120-150 g faina
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • Sare
  • Ulei
  • Cubulete de zahar

Mod de preparare

Se bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem un aluat pentru clatite traditional. Se spala caisele si se scot samburii, dar in asa fel incat fructele sa ramana intregi. In locul samburilor se pune cate-un cubulet de zahar. Se preseaza putin caisele, se dau prin faina, apoi prin aluat si se pun in tigaia cu ulei incins. Atentie! Din cauza zaharului din aluat se prajeste foarte repede, deci nu plecati de langa tigaie nici macar un minut, deoarece s-ar putea sa se arda. Caisele prajite se scot pe prosoape de hartie, care absorb surplusul de ulei. Se presar cu un amestec de zahar si scortisoara.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Placinta cu mere

Spuma de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci