Se bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem un aluat pentru clatite t
Se bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem un aluat pentru clatite traditional. Se spala caisele si se scot samburii, dar in asa fel incat fructele sa ramana intregi. In locul samburilor se pune cate-un cubulet de zahar. Se preseaza putin caisele, se dau prin faina, apoi prin aluat si se pun in tigaia cu ulei incins. Atentie! Din cauza zaharului din aluat se prajeste foarte repede, deci nu plecati de langa tigaie nici macar un minut, deoarece s-ar putea sa se arda. Caisele prajite se scot pe prosoape de hartie, care absorb surplusul de ulei. Se presar cu un amestec de zahar si scortisoara.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Placinta cu mere
Spuma de zmeura
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii