Se sparge un ou intr-o farfurie adanca, se pune faina si se amesteca. Se subtiaza cu lapte si pune in aluat o lingura de unt. Aluatul il pui la rece
Se sparge un ou intr-o farfurie adanca, se pune faina si se amesteca. Se subtiaza cu lapte si pune in aluat o lingura de unt. Aluatul il pui la rece pentru o ora, dupa care faci din el clatite pe care le prajesti intr-o tigaie speciala, unsa cu putin ulei. Merele le cureti de coaja, le tai felii subtiri si le presari cu zahar si vanilie. Le stropesti cu zeama de la o jumatate de lamaie si le tii sa se macereze la rece. Umpli clatitele cu ele si le rulezi, apoi le servesti presarate cu zahar farin.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii