Pentru acest delicios desert aveti nevoie de pere, portocale, vin rosu, zahar brun, scortisoara, menta si nuci.
Portocala se spala foarte bine, se sterge si se taie in felii groase. Se pune vinul la fiert, impreuna cu zaharul, batonul de scortisoara si feliile de portocale. Dupa 10 minute, se scoate socrtisoara si felii de portocala si se introduc in vin perele curatate de coaja. Se lasa la fiert cca 15 minute. Se pun apoi perele in boluri transparente, iar siropul se lasa la fiert in continuare, impreuna cu miezul de nuca. Dupa ce s-a ingrosat, se toarna peste perele din boluri.
Perele se decoreaza cu felii de portocala, batonul de scortisoara si frunze de menta, apoi se servesc.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare
Cornulete cu rahat
Clatite de post
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii