EVANTAI DE MIERE CALDE

Merele se spala, se curata de coaja si de seminte, se taie sferturi. Merele se rumenesc in jumatate din cantitatea de unt. Restul de unt si zaharul se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mere 2.000kg
  • zahar 0.300kg
  • unt 0.200kg
  • cognac/distilat de vin 0.050l
  • inghetata de vanilie 0.300kg

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja si de seminte, se taie sferturi. Merele se rumenesc in jumatate din cantitatea de unt. Restul de unt si zaharul se flambeaza cu cognac si se caramelizeaza la foc moderat. Se asaza pe farfurie sferturi de mar, inghetata la mijloc si se napeaza cu sos caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci