Grapefruit in sos de whisky

Grapefruit in sos de whisky este un desert delicat ce se serveste rece. Este o metoda foarte buna de a savura grapefruit-ul.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Grapefruit in sos de whisky

Ingrediente

  • 3 grapefruit ( preferabil combinate roz rosu si alb)
  • 50g zahar
  • 4 linguri de miere
  • 50ml whisky
  • frunze de menta pentru decor

Mod de preparare

Curatam de coaja si pielite fructele.

Punem 150ml apa la fiert impreuna cu zaharul, fierbem timp de 10 minute pana cand siropul se ingroasa putin.

Separat, punem mierea pe foc si o gatim pana se maroneste usor si incepe sa se caramelizeze. Indepartam tigaia de pe foc si cu mare grija adaugam whisky-ul. Adaugam peste siropul de zahar, il tinem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Turnam sosul de whisky peste grapefruitul curatat si il lasam sa se raceasca.


Grapefruit-ul in sos de wisky se serveste preferabil rece.

Sursa acestei retete este http://www.delicii.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori