Gutui coapte cu miere

Se spala bine gutuile si se taie in sferturi. Se curata de seminte, se inlatura partea intarita si se taie in felii nu foarte groase. Se unge o tava

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 gutui mari
  • 100 g unt
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de miere
  • scortisoara
  • o cana cu miez de nuca macinat
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala bine gutuile si se taie in sferturi. Se curata de seminte, se inlatura partea intarita si se taie in felii nu foarte groase. Se unge o tava cu unt si se asaza feliile de gutui. Se presara cu zahar, nuca macinata, scortisoara si zahar vanilat si se da tava la cuptor. Se dizolva mierea in patru linguri de apa calduta (nu fiarta) si se adauga treptat peste gutui. Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana cand se inmoaie gutuile.
Se servesc pe o farfurie, adaugandu-se doua-trei linguri din sosul care s-a lasat in tava, o lingurita de miere si un praf de scortisoara.

Alte retete fructe recomandate

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

Capsuni cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc