Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura
Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura cu zahar, peste care se pune putin unt. Se unge o forma cu unt, se toarna 3-4 linguri de apa in tava si se asaza merele in ea.
Se coc in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se face un sirop din 200 ml apa si 100 g zahar, care se fierbe pana cand scade lichidul la jumatate. Cat timp se coc, merele se stropesc din cand in cand cu acest sirop.
Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Gogosi cu mere
Tiramisu cu capsuni
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii