Mere coapte

Se framanta faina cu untul si se adauga apa pana se formeaza un aluat elastic. Se curata merele, apoi se umplu cu frisca, zahar si vanilie. Din aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 mere
  • 1 albus
  • 130 gr zahar
  • 50 ml frisca
  • 1 jumatate lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml sirop de fructe
  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • apa
  • 1 ou

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul si se adauga apa pana se formeaza un aluat elastic. Se curata merele, apoi se umplu cu frisca, zahar si vanilie. Din aluat se taie patrate, cu care se infasoara merele. Se pun merele in mijlocul patratelor de aluat, se strange in jurul lor si se lipesc deasupra frunze facute din aluat. Se ung cu oul batut si se coc in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste aluatul uniform.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Placinta cu mere Ciocolata de casa Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori