Se aleg mere nu foarte mari. Se spala si li se indeparteaza cotorul, lasandu-se intregi. In scobitura se presara zahar, se pune un cubulet de unt si s
Se aleg mere nu foarte mari. Se spala si li se indeparteaza cotorul, lasandu-se intregi. In scobitura se presara zahar, se pune un cubulet de unt si se umple cu miez de nuca macinat. Se presara cu scortisoara, se unge o tava cu unt si se asaza merele.
Se dilueaza mierea cu trei-patru linguri de apa, cu care se stropesc merele. Se da tava la cuptor, la foc mic, astfel incat merele sa se inmoaie.
Alte retete fructe recomandate
Spuma de capsuni
Placinta cu mere
Capsuni cu zahar

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii