Cureti merele de coaja, le golesti de partea tare din mijloc si de seminte, le pui intr-o cratita cu pereti inalti si le acoperi cu vin alb. Le fierbi
Cureti merele de coaja, le golesti de partea tare din mijloc si de seminte, le pui intr-o cratita cu pereti inalti si le acoperi cu vin alb. Le fierbi la foc mic pana cand merele se inmoaie si se pot consuma. Le scoti si le pui pe un platou, unul langa altul, iar vinul ramas il amesteci cu zahar si vanilie, si-l fierbi pana ajunge sirop legat. Tragi cratita de pe foc, lasi sa se raceasca, apoi ingrosi siropul cu galbenusurile frecate bine. Umpli golurile de la mere cu dulceata de care doresti, acoperi cu crema de galbenusuri si imbraci in frisca.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Tiramisu
Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii