Mere impanate

Faina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat spume si se adauga la compo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 2 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • 80 g miere
  • ¼ l lapte
  • 2 albusuri
  • 4 – 5 mere de marime mijlocie
  • 50 g unt
  • ½ pachet de zahar pudra cu scortisoara

Mod de preparare

Faina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat spume si se adauga la compozitie. Merele se curata de coaja si de cotoare, se taie in doua si se cresteaza pe partea bombata. Merele pregatite astfel se introduc in cuptorul incins intr-o tava unsa cu unt si se lasa cateva minute, se scoate tava, se largesc cu grija crestaturile si se toarna peste ele compozitia de faina. Tava se introduce din nou in cuptor la 190°C si se coace 30 de minute. Se presara cu zahar pudra cu scortisoara. Se servesc calde.

Alte retete recomandate

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori