Mere rase

Cureti merele de coaja si le treci pe razatoare de sticla. Amesteci nucile tocate si lasi amestecul deoparte. Pe foc mic faci un sirop gros din patru

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere acrisoare
  • 4 linguri de zahar tos
  • 100 g de nuci tocate
  • 1/2 lamaie
  • vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara pisata

Mod de preparare

Cureti merele de coaja si le treci pe razatoare de sticla. Amesteci nucile tocate si lasi amestecul deoparte. Pe foc mic faci un sirop gros din patru linguri de zahar si trei linguri de apa, acresti cu zeama de lamaie si parfumezi cu vanilie. Racesti siropul, amesteci cu merele care au stat cu nucile tocate, dai amestecul la rece.
Servesti dupa doua ore, garnisind cupele cu fructe din dulceata de care doresti.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Galuste cu prune

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc