Se pune la fiert orezul cu putina sare pina cind bobul este aproape moale. Intre timp se scobesc merele inlaturind casuta cu seminte si pastrind restu
Se pune la fiert orezul cu putina sare pina cind bobul este aproape moale. Intre timp se scobesc merele inlaturind casuta cu seminte si pastrind restul de miez. Se scobesc in asa fel incit peretele marului sa ramina gros de ½ cm. se prepara un sirop din 4 linguri de miere, 2 linguri zahar si 6 linguri apa in care se pune orezul scurs, miezul de mere si putina coaja de lamiie rasa. Compozitia este gata cind orezul a fiert. Se umplu merele scobite cu aceasta compozitie, se pun intr-o tava la copt, peste fiecare cite o bucatica de unt si se dau la cuptor, lasind sa se rumeneasca putin Se servesc reci, presarate cu zaharul pudra amestecat cu zahar pudra vanilat.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii