Mere umplute

Pentru merele umplute aveti nevoie de mere, miez de nuca, zeama de lamaie, unt, scortisoara, zahar vanilat, vin rosu si miere.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere
  • 150 miez de nuca
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 ml vin rosu
  • 3 lingurite miere
  • visine
  • zahar pudra

Mod de preparare

Merele se spala, li se taie un capacel, se golesc de seminte si o parte din pulpa. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se asaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna vinul, amestecat cu o lingura de scortisoara. Miezul de nuca se marunteste, apoi se amesteca impreuna cu zaharul vanilat, mierea si cu o lingurita de scortisoara. Se adauga putin unt, in fiecare mar, apoi se imparet amestecul de nuca, iar deasupra se pun cateva visine din dulceata. Se pun capacelele deasupra si se introduce tava cu mere in cuptor, pentru 25-30 de minute.


Se servesc, dupa ce s-au racit, presarate cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide