Pentru merele umplute aveti nevoie de mere, miez de nuca, zeama de lamaie, unt, scortisoara, zahar vanilat, vin rosu si miere.
Merele se spala, li se taie un capacel, se golesc de seminte si o parte din pulpa. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se asaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna vinul, amestecat cu o lingura de scortisoara. Miezul de nuca se marunteste, apoi se amesteca impreuna cu zaharul vanilat, mierea si cu o lingurita de scortisoara. Se adauga putin unt, in fiecare mar, apoi se imparet amestecul de nuca, iar deasupra se pun cateva visine din dulceata. Se pun capacelele deasupra si se introduce tava cu mere in cuptor, pentru 25-30 de minute.
Se servesc, dupa ce s-au racit, presarate cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii