Pepene galben cu miere si caise

Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l, se strecoara. Lamaia se sp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr caise uscate
  • 200 ml vin alb
  • 4 cuisoare
  • o lamaie
  • 600 gr pepene galben
  • 40 gr miere
  • 4 oua
  • 60 gr zahar

Mod de preparare

Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l, se strecoara. Lamaia se spala bine, coaja se da pe razatoare, se stoarce de zeama. Pepenele se taie in felii, se curata de seminte si de coaja.

Zeama si coaja rasa de lamaie se amesteca cu miere si feliile de pepene se introduc in aceasta compozitie. Cand caisele sunt destul de moi, se scurg si se adauga la pepene. Ouale se sparg, se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar si restul de vin cu condimentele, se bat spuma pe aburi, cu grija sa nu se taie. Cat sunt inca fierbinti se amesteca cu spuma de albusuri. Feliile de pepene si caisele se aranjeaza pe farfurii, se acopera cu spuma de vin calda si se stropeste de jur-imprejur cu zeama de pepene.
Alte retete fructe recomandate

Spuma de capsuni

Suc mere

Pandispan cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide