Pere aromate in sos de vin

Perele aromate in sos de vin sunt un desert simplu si rapid de preparat, perfect pentru masa de Craciun. Sunt foarte aspectuoase si aromate, un desert sofisticat dar simplu de realizat, perfect pentru masa de Craciun.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pere aromate in sos de vin

Ingrediente

  • 4 pere mari coapte aproximativ 150 g fiecare
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml. vin rosu sec
  • frunze de menta
  • 2 batoane de scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 2 stelute de anason

Mod de preparare

Se decojesc perele, dar nu li se indeparteaza codita. Perele se stropesc imediat cu suc de lamaie, sa nu se innegreasca. Vinul se da in fiert cu zahar si cu ingredientele aromate si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se introduc inauntru perele si se inabusa aproximativ 15 minute pana se inmoaie si capata acea culoare rosie frumoasa. Perele se scot din sos si se asaza pe 4 farfurii. Se lasa sa fiarba sosul de vin pana ce se obtine un sirop, care se toarna peste pere, inainte de servire.

Se pot servi alaturi de alte fructe.


Se orneaza perele cu menta si se servesc alaturi de alte fructe, stropite cu sosul de vin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori