Se feliaza para. De partea mai ingusta, apropiata de codita, nu este nevoie, se pune la o parte. Din mijloc se scot samburii.Cuptorul se preincalzeste
Se feliaza para. De partea mai ingusta, apropiata de codita, nu este nevoie, se pune la o parte. Din mijloc se scot samburii.Cuptorul se preincalzeste la 120 de grade. Intr-un bol se amesteca zaharul pudra si scortisoara. Ambele parti a feliilor de fructe se trec prin amestec, apoi se reface forma initiala al fructului. Intr-o tava se pune hartie de copt si se aseaza in ea para si se coace timp de 15-20 de minute, dupa care se opreste cuptorul si se lasa sa raceasca para in el. Se scoate pe o farfurie si se pune in frigider minim 12 ore. In acest timp zaharul topit are vreme sa se intareasca si sa lege partile de para. Ciocolata se topeste deasupra aburilor cu un pic de unt. Para se taie in cuburi de forma unui mignon si se toarna peste ea ciocolata topita. (Turnurile de pere se taie dupa racire ca asa nu vor aluneca feliile de para. Se poate lasa si forma originala). Peste cateva minute se orneaza cu feliile de migdale. Pana la servire se tine in frigider.
Alte retete dulciuri recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii